Domácí prohra s posílenýma Kozojídkama

TJ KOVO ŽDÁNICE – SK Kozojídky 0:3 (0:1)

První domácí utkání sebou vždycky přináší řadu otázek, jak pro pořadatele, tak i pro fanoušky, kteří výhradně sledují jen domácí utkání. Jako například : kolik soudků lahodného moku objednat aby nezbylo zbytečně moc pro hráče? Má udírna dostatečné stupně? Nezapomněl pořadatel „Očko“ na jeden z praporků? Nebo od fanoušků : Ten ještě hraje? Proč nehraje ten cizinec ze Slovenska? Kdy budou Klobásy? Máš Plzeň?…Všechny otázky byli zodpovězeny před výkopem : akorát, má, nezapomněl, hraje, nikdo lepší není, sval, o poločase, mám.
Nedělní krásné odpoledne přitáhlo na náš svatostánek přes 150 platících diváků, pavučiny v udírně jsou již minulostí a nic nám nebrání udělat si minimálně žízeň.
Bohužel trenéři neměli k dispozici trio hráčů, kteří odpadli po zápase v Uhřících a to Počta, Kubík, Marčík a v pátek se k nim přidal i Zálešák. Povolávací rozkaz naopak neodmítl K.Š tipčák ml.
Proto vyběhlo na krásně připravený trávník následujících 11 vyvolených
Ruban, K.Štipčak, Lánc©, D.Štipčák, Kopeček, Mlejnek, Snášel , Kohůt , Kludák, Otřel ,D.Horňák
Pripraveni: Krejča, Mlčák, Ondřišek, Pavlech, Hrbotický, Kotík
Na listině dlouhodobě zraněných: Doupovec, Luskač
Zápas utkání je ve znamení oťukávání. V 6.minutě se dostává do šance Kohůt po přiťuknutí od L.Kludáka, ale netrefuje zařízení. V 8.minutě poprvé nabírá rychlost hostující Ťok, vše hasí až náš defenzivní lídr V.Kopeček. V 13.minutě ta samá situace. Ve 23.minutě prochází celým hřištěm Ťok a je vápně faulovaný naším kapitánem P.Lancem. Následnou penaltu proměňuje R.Sládeček 0:1.V další minutě prochází opět Ťok, tentokrát zvolil nahrávku pod sebe, naštěstí střela Sládečka zblokována. V 34.minutě se dostává ke střele Ťok, brankář Ruban vyráží, následná dorážka končí na břevně.
Takový byl první poločas, bohužel druhý poločas mě chytla za nos vůně cigár a přemístil jsem se mezi domácí Rowdies a bál se vytáhnout deníček, aby neprokoukli že píšu tyhle články. Tak nemám zápisky, ale to vůbec nevadí…
Do druhého poločasu vstupujeme tím nejhorším způsobem a hned v 48.minutě inkasujeme, kdy se nezalekne zakončení hostující Hodonský 0:2. V dalším průběhu utkání jsou naše akce buďto přerušeny hned v zárodku, nebo nedotažené nepřesnými nahrávkami i když bych se odvážil a deníček vytáhl,bohužel nebylo co psát. A tak přichází poslední tečka zápasu a to když se trefuje v 85.minutě hostující Doležal a ukončuje tak naše naděje pro získání prvních bodu v jarní časti sezóny.
Hráč zápasu – hráč č.10 Tomáš Ťok-Upřímně musím uznat, že jsem lepšího fotbalistu na našem hřišti už dlouho neviděl, celý zápas se jen tak loudal po hřišti, ale jak zapnul tak se děli věci, ale na druhou stranu bych si položil otázku co tak talentovaný mládenec s 14 zápasy v první lize a jednom vstřeleném gólu dělá v 1.B třídě na hřišti Ždánic??? Ze začátku jsem myslel že jede třeba Lavi styl, ale mýlil jsem se, bohužel operace zad a problémy s nimi ho dostali na tuhle úroveň, kterou samozřejmě převyšuje a myslím že hodně týmu bude rádo, když půjde hrát něco co se rovná jeho úrovni a nebudou ho muset honit pupkáči v 1.B třídě. Perlička na závěr -napsal knihu pro děti (to asi s Lavim nemá vůbec nic společného)
Hodnocení rozhodčích- 7
Hráč zápasu Kova – Vojtěch Kopeček
Úroveň utkání – 6