Ze Strážnice bod

8.Kolo 1.B třídy skupina C – Neporazitelní (Autor Lukáš Marčík – LM15)
Tj Jiskra Strážnice – Tj KOVO Ždánice 2:2 (2:0)
Rychlá rekapitulace:
Strážnice – 2 výhry, 3 remízy, 1prohra, KOVO – 5 výher, 1 remíza
Podzim se nám hlásí o místo a nás čeká nepříjemná cesta do středně vzdálené Strážnice. Po 14ti denní reprezentační přestávce pomrkáváme po dalším bodovém zisku. Po příjezdu zjišťujeme že atletická dráha kolem hřiště je již minulosti a po 2 leté rekonstrukci místního hřiště, vypadá pažit skvěle.
Naši hlavní trenéři vybrali následující sestavu:
R. Ruban, P. Mlejnek, D. Štipčák, P. Lánc ©, V. Kopeček, T. Kubík, R. Doupovec, M. Zálešák, L. Kludák, F. Snášel, D. Horňák
Náhradníci: A. Krejča, M. Pavlech, M. Luskač, M. Horňák
Na listině zraněných: L. Marčík, J. Počta
Hned při rozcvičení nám dělá radost místní DJ, první song pouští pecku od: F. R.Čecha Olé ,Olé ,Olé vyhrajeme a přidává další písně, které jsou starší jako někteří naši hráči, mně osobně to připomnělo časy, kdy jsem jako žáček podával balóny Ždánickým legendám (samozřejmě za párek a kvalitní limonádu). Těsně před začátkem utkání vypouští hymnu Champion league, to mě zase nepřipomnělo vůbec nic.
Hned od úvodního hvizdu jde znát, že domácí budou spoléhat na defenzívu a vyrážet do rychlých brejků. Bohužel pro nás hned ve 4.minutě po špatné rozehrávce od D. Štipčáka se domácí dostávají do velké šance, kterou proměňuje Rybár, který se dostává sám před R. Rubana a elegantně posouvá míč mimo dosah našeho brankáře 1:0. V 8. minutě se dostává do velké šance V.Kopeček, ale neuchopil příležitost za pačesy a netrefuje. V 13.minutě po dlouhém nákopu M. Zálešáka se dostává k balónu D. Štipčák, proniká do vápna přes dva protihráče a překládá D. Horňákovi, ten bohužel rozchytává gólmana domácích. V 22.minutě se po rohovém kopu P. Mlejnka dostává k hlavičce D. Horňák a domácí brankář krásným zákrokem vytahuje míč na břevno. Hned v 26.minutě se po krásném balónu bývalého hráče MFK Skalice T. Kubíka dostává k míči P. Lanc a pod tlakem přestřeluje. V 31.minutě zahrává trestný kop V. Kopeček, otřesně zahraná standardní situace končí v náručí udiveného brankáře, který se rozhlíží, jestli to nebylo gesto Fair play. Následný výkop a prostrčení nestíhá zachytit naše oslabená obrana a P. Chlud dává na 2:0. V 34.minutě dostává do pěkné šance domácí Můčka, když dělá kliku našemu kapitánovi, ale naštěstí R.Ruban chytá.Ve 42.minutě se dostává do velké šance D. Horňák bohužel dnes nenabil ostrými.
Poločas už je minulosti…. Kluci byli lepší, góly. Je čas spočítat naše fanoušky, které bohužel na rozlehlém areálu nejde přesně určit, vidím to ale na dosavadní rekord v počtu diváků – dokonce i z Archlebova.
Druhý poločas zahájen, vůbec se nám nedaří prosadit kombinační hrou a většina akcí končí buď to v zámezí nebo útočnými fauly, ale co nejde kombinačně, musí jít silou. Pro diváky hrozné pokoukání. V 51. minutě dostává žlutou kartu R. Ruban, po dvou otázkách jestli může rozehrát, rozhodčí mlčí a vzápětí uděluje kartu za zdržovaní (celkem úsměvná situace, za stavu 2:0 pro domácí). V 70.minutě se nám podaří vstřelit branka, když po dlouhém nákopu lobuje brankáře F. Snášel, zkušený mazák nezaváhal a snižuje na 2:1. Domácí už pomalu odpadávají. V dalším průběhu se dostávají za obranu domácích M. Zálešák a F. Snášel bohužel prvně jmenovaný nezpracuje dobře balón, který se odráží k F. Snášelovi a ten je v offsidu. V 83.minutě se po rohovém kopu dostává k míči M. Zálešák a uklízí na 2:2.V 86. minutě se po kombinaci dostává do vápna L. Kludák jedna klička, druhá klička a padá, 2 sekundy ticha a rozhodčí mlčí a dostává kartáč od našich rowdies, (no zajímalo mě, jak situaci ohodnotil delegát), V 88. se uvolní na pokraji vápna M. Luskač, předkládá nadýchaný centr L. Kludákovi a ten z malého vápna hlavičkuje nad a nezatancuje si tak vítězný taneček. Rozhodčí ukončuje zápas, který se nám příliš nepovedl, ale na druhou stranu dobrý bod z venku.
Úroveň zápasu – 5
Hráč zápasu – P. Lánc
Hodnocení rozhodčích – 5