1. utkání rozhodla poslední minuta

SK Uhřice – TJ KOVO ŽDÁNICE 2:1 (0:0)
Po delší době opět nakoukneme do žurnalistického okénka.
Po novém roce jsme si stanovili jasné cíle a to takové, že se opět chceme slunit ve vrchní části tabulky. Do zimní přípravy jsme vkročili v hojném počtu lidí, ale bohužel na první přípravné utkání se dostavilo jen 13 vyvolených a prohru 4:0 s Vlkošem bych asi nijak nekomentoval. Další utkání Dambořice 1:1 to už pomalu vypadalo i jako fotbal. 19.února Sobota 10:00 utkání na umělé trávě v Dubňanech s Miloticemi 0:5, bohužel tyhle ranní utkání jsou složitější a můžeme být rádi, že trenéři neměli po ruce alkohol testr. Další zápas už byl na travnatém vyhřívaném hřišti v nedalekých Želeticích, kde jsme hladce prohráli 0:3 s týmem Vícemilic, jen bych podotkl že v tomhle zápase jsme přišli o našeho malého Horvátha Rosťu Doupovce, který si bohužel přetrhal vazy v koleni a bude minimálně do konce sezóny na listině zraněných „čest jeho památce“. V dalším utkání už to bylo trošku veselejší a to když jsme deklasovali Sokol Brankovice 5:1. V posledním přípravném utkání přijeli Ratiškovice B 1:1.
V přestupovém období naši scouti předvedli výbornou práci a po domluvě s vedením přivedli dvě „Young guns“ a to Jakub Kohút 19let a Filip Otřel 21let
První soutěžní kolo a hned derby co si může fanoušek více prát, možná to počasí, které bylo ještě mrazivé. V kabinách pocitová teplota -5 i proto byla hřejivá emulze nejčastější padané slovo v kabině a pro nás starší hráče nic příjemného…
Trenéři Ancelotti a Žloudek vybrali následující sestavu
Ruban – Počta, Lánc©, D.Štipčák, Kopeček, Mlejnek –  Marčík, Kubík, Kludák, Snášel – D.Horňák
Pripraveni: Krejča, Otřel, Kohůt, Pavlech,Kotík
Na listině zraněných: Doupovec, Zálešák, Luskač
První poločas byl ve znamení spíše bojovného utkání a pouze standartní situace domácích byli tak jedinou trošku významnou událostí prvního poločasu. Naštěstí pro nás skončili vždy v autu nebo zvednutým praporkem pomezního rozhodčího. Bohužel v 35.minutě musí vystřídat J.Počta kvůli zranění pravého lokte a je nahrazen J. Kohútem. V 42.minutě musí hřiště opustit i Tomáš Kubík, který si přivodil asi tak 3 569. natažení svalu a přenechává své místo F.Otřelovi. Tolik první poločas z kterého měli radost tak maximálně v domácím bufetu protože byla opravdu zima.
Druhý poločas začal pro domácí výborně, po sérii šancí se v 53.minutě dostává k centru T.Galia, který vlivem silného větru končí za zády bezmocného strážce naší svatyně R.Rubana. V dalším průběhu utkání se dostávají domácí do několika šancí a R.Ruban napravuje své předešlé zaváhání, když nejprve likviduje samostatný nájezd Neumanna a poté několik dalších střel . V 70.minutě se odehrává scénka jako z filmu Návrat do 36 komnaty Shaolinu, kdy J.Kohút zasáhne lehce kopačkou do tváře 2.05m vysokého stopera domácích Moddermana a rozhodčí neváhá a píská pokutový kop. Velká škoda, že se v téhle situaci ocitl zrovna Jakub, protože 99% týmu nohu tak vysoko nedá. K desítce se staví T.Galia …… trefuje levou tyč od které se balón odráží přímo do tváře R.Rubana a ten s úsměvem vyráží. Od 79.minuty přebíráme iniciativu zápasu, nejprve kanonýr soutěže F.Snášel dostává nadýchaný centr od L.Marčíka ,ale posílá ho hlavou do borovic za brankou. V 84.minutě po dlouhém nákopu prodlužuje míč A.Krejča, který nahradil V.Kopečka na L.Marčíka a ten se nějakým zázrakem dostává svou nerychlostí za záda domácí obrany a pravou nohou prostřeluje domácího brankáře, je to jeho druhý gól kariéry „pravasem“. V 88.minutě může vzít osud zápasu do svých rukou F.Snášel, po přiťuknutí od L.Marčíka posílá svou střelu s hranice velkého vápna opět do borovic. A tak tu máme autové vhazování v poslední minutě utkání kdy dlouhý aut nejprve vyboxuje R.Ruban, ale jen k neobsazenému T.Galiovi, který pěknou střelou nedá našemu brankáři šanci. Rozhodčí ukončuje celkem poklidné derby, bohužel pro nás nebodové.
Hodnocení rozhodčích- 7
Hráč zápasu – George Best