3 body z M.N.Vsi

Moravská Nová Ves – KOVO Ždánice  0:5 (0:2)

Branky: T. Zbytek, M. Luskač, V. Kopeček, R. Doupovec, R. Ruban

V sobotu 4.5. jsme zajížděli na hřiště poslední Moravské Nové Vsi, která minule zvítězila v Uhřicích 2:1. Trenéři udělali v sestavě oproti domácímu utkání se Strážnicí několik změn.

Do branky se postavil Matěj Rozsypal, do pole pak po zranění David Štipčák, Tomáš Kubík a na lavičce se objevil po delší době Patrik Almáš – bohužel po poločasové přestávce již jen v civilu, dalšími na lavičce byli Lukáš Marčík, Roman Masařík, Kamil Štipčák a Radek Ruban.

Sestava tedy byla následující.

M. Rozsypal

M. Horňák     P. Lánc     D. Štipčák     V. Kopeček

L. Kludák     R. Doupovec     T. Kubík     M. Luskač

F. Otřel     T. Zbytek

V domácí sestavě se objevilo několik slovenských akvizic. V 10 minutě utekl domácí obraně Tomáš Zbytek a po kličce brankáři vstřelil vedoucí branku 0:1, na 0:2 zvyšoval střelou do poloprázdné branky Marek Luskač, který pak z přímého kopu orazítkoval spojnici tyče a břevna. Další jeho pokus z přímého kopu skončil v ochranné síti. V 1000 % šanci se po centru M. Luskače ocitl sám na malém vápně L. Kludák, před kterým zívala poloprázdná branka, ale jeho pokus z voleje skončil u rohového praporku za brankovou čarou.

Do druhého poločasu jsme vstoupili vlažně a domácí nás 15 minut přehrávali a  po zaváhání Vojty Kopečka, měli možnost domácí zahrávat pokutový kop, který ale Matěj vyrazil do bezpečí. Vojta svoje zaváhání odčinil v 62 minutě kdy dorazil míč do domácí sítě 0:3 a gól oslavil pokřikem “ jsem zpátky „. V 66 minutě poslal odražený míč do domácí branky ranou z velkého vápna ( levou nohou ) Rosťa Doupovec a zvýšil na 0:4.

Následně mohli naše vedení zvýšit Marek Luskač ( 3x ) a Rosťa Doupovec ( 2x ), ale jejich samostatné úniky skončili vždy stejně a to vedle domácí branky. Jak se střílí branky ukázala brankářská jednička Radek Ruban, který v 84 minutě vystřídal na hrotu Filipa Otřela a přesnou tvrdou ranou k tyči zpoza vápna upravil na konečných 0:5.

Matěj Rozsypal si tak ve svém 3. startu za A mužstvo mezi tyčemi připsal svou druhou 0 na kontě obdržených branek.

V neděli 12.5. od 16.30 přivítáme na domácím hřišti mužstvo Spartaku Svatobořice, které prohrálo v Uhřicích 1:2 ( přijelo jen s 1 náhradníkem – brankářem, který musel do akce hned v 6. minutě ) a obdrželo 2 ČK. Na podzim jsme ve Svatobořicích zvítězili 4:1 ( Zbytek 2x, Doupovec, Čadílek ).