Přestřelka s Vel. Němčicemi

TJ KOVO Ždánice-TJ Sokol Velké Němčice 3:3 (1:1)
Fotbalový víkend nám začal již netradičně v pátek, kdy naše rezerva přivítala na domácím hřišti Čejč, který se nacházel na 4.místě v III. B třídě. Naše mužstvo okupovalo předposlední místo soutěže. „Posílená“ rezerva o pár hráčů z A mužstva a pár veteránů, kteří to mají pořád v noze si připsala první letošní vítězství a to 2:0. Nejprve se zapsal do tabulky střelců M.Luskač a to když v 10.minutě zakroutil trestný kop do branky hostů. Vyrovnaný zápas mohl rozhodnou v 70.minutě P.Hrbotický, ale namířil svou penaltu do zelené nádrže za brankou. Tak vzal osud zápasu do svých rukou F.Otřel, který prostřelil v 84.minutě brankáře hostů a rozhodl tím utkání. Následnou oslavu 3 bodů, pocítila i naše klubová restaurace CK Hostinec.
Po sobotním počasí, že v Neděli hrozí velké bouřky, spousta fanoušků měnila narychlo plány a i proto se na náš stadion dostavilo jen pár permanentkářů. Už při rozcvičce nám ukazovala příroda, že prostě nikdy nevíš co přijde a tak se lehké pokapávání postupně změnilo v déšť a následné kroupy.
Pro naše trenéry žádná změna, byli pod stříškou a tak vybrali následujících 11 odolných jedinců
Brankář: Zubizarreta
Obrana: Čobol, Švestka, Kápo, Mr. Modřina
Záložní řada: SuperMlejn, Ten co měl kdysi vlasy, Vojín Kefalín, Hložan
Útočná řada : Ten co kdysi dával góly, Kuba Kohůt
Úvod zápasu je ve znamení počasí, které natlačí všechny fanoušky pod stříšku, blíže k udírně a k nápojům. Prvních 15.minut je ve znamení oťukávání jak soupeřů tak kroupů od našich lysin. V 20.minutě se k trestnému kopu staví hostující Mrkvica, který vysílá nevyspytatelnou střelu z hranice 25 metrů, která bohužel končí za zády zklamaného R.Rubana 0:1.V 35.minutě se po kombinaci ve středu hřiště vydává na únik L.Marčík a posílá nadýchaný centr D.Horňákovi, který z první uklízí a vyrovnává 1:1. V dalším průběhu utkání vytahuje R.Ruban pár svých exkluzivních zákroků, nejprve na brankové čáře vykopává nohou nad bránu, asi jako brankář v házené a následnými menšími zákroky dává zapomenout na předešlé zaváhání. Vyrovnaný vlhký poločas rozhodčí ukončuje za stavu 1:1.
Do druhého poločasu vstupujeme i se sluníčkem v zádech, bohužel hned v 50.minutě inkasujeme po kombinaci hostů, kdy se trefuje Vintrlík. Po rychlém průniku po levé straně dostává nadýchanou přihravku před odkrytou branku 1:2. V 65. minutě se po přihrávce od L.Marčíka dostává k míči P.Mlejnek a posílá centrovaný míč před bránu, kde trefuje ruku jednoho z obránců, rozhodčí neváhá , píská a ukazuje na puntík ve vápně. K míči se staví L.Marčík, brankář jde do leva, míč do prava srovnáno 2:2. V 68.minutě se dostává k míči Frank, který si poradí s naší obranou a postupuje sám na R.Rubana, nedává našemu brankaři šanci a vymetá jeden z vrchních rohů branky 2:3. V 80.minutě si situaci zopakujeme, ale na našeho lišáka v bráně už si po 2.nepřišel a tak R.Ruban chytá. Závěrečné nakopání dlouhých balónu se zdá být jako dobrý plán a tak v 90. minutě centruje L.Kludák, náš kapitán P.Lánc hlavičkuje, ale je sražen hostujícím brankářem. Rozhodčí neváhá a opět ukazuje na bílý puntík ve vápně. Následuje 5 ti minutové ošetření hostujícího golmana, který špatně vidí na levé oko, toho využívá exekutor penalty L.Marčík, který samozřejmě posílá penaltu do leva a oslavuje vstřelený gól 3:3. Sudí ukončuje zápas ve kterém byl náš soupeř mírně lepší, ale na to se fotbal nehraje. Ještě jednou díky hrstce fanouškům, kteří dorazili.