Neporazitelnost skončila v Šardicích

TJ Baník Šardice- TJ KOVO Ždánice 1:0 (1:0)
10.Kolo 1.B třídy skupina C- Zpátky na zem
Malá rekapitulace-
TJ Baník- 4 výhry, 1 remíza, 3 prohry
TJ KOVO- 5 výher, 2 remízy, 1 prohra
Za lehce větrného, ale slunného počasí nás čekala cesta do blízkých Šardic. Po lehké páteční tréninkové jednotce, jsme byli připraveni pokusit se urvat další bodíky. Věděli jsme, že v Šardicích se konají přes víkend hody a tak každého napadlo, že domácí hráči nebudou v top kondici a bude na nich znát únava z večerní zábavy, ale bohužel časy, kdy většina hráčů byla opravdu domácích jsou již jen v pár klubech…..
Hned při příjezdu nás překvapili kolotoče na příjezdové cestě tak i na velkém parkovišti, někteří z nás se chvilku zasnili jaké by to bylo drandit na autodromu, než se potit na hřišti, ale to byla jen chvilková myšlenka. Hřiště už nebylo tak krásné jak za časů, kdy zde řádila mládežnická reprezentace, ale i tak ušlo.
Dvojice neodvolatelných trenérů vybrala následující sestavu:
R.Ruban, M.Horňák, P.Lánc©, D.Štipčák, V.Kopeček, P.Mlejnek, R.Doupovec, M.Zálešák, L.Kludák F.Snášel, D.Horňák
Připraveni: Pavlech, Kubík, Marčík, Krejča, Luskač
Na listině zraněných: Počta
Do zápasu vstupujeme aktivně a hned v 11.minutě po dlouhém autu od D.Horňáka a prodloužení M.Zálešáka se dostává do šance L.Kludák bohužel netrefuje. V 20.minutě se po dlouhém nákopu domácí dostávají do šance, naštěstí přečíslení končí v boční síti. V 24. minutě zahráváme roh, který odvrací domácí obránce a po rychlé kombinaci se dostává Baník do brejku, který likviduje nestárnoucí Ruban. V 35.minutě přichází jeden z klíčových momentů utkání. P.Mlejnek se hlásí o střídání kvůli pochroumanému kolenu, ale musí ještě chvilku vydržet tak putuje na hrot. Ve stejné minutě vysílá krásnou nahrávku šajtlí „ala Tomáš Rosický“ D.Horňák a posílá tak F.Snášela na souboj s domácím brankářem. 2.nejlepší střelec soutěže překonává domácího brankáře, míč však končí na tyči a ten se odráží k zraněnému Super Mlejnovi a ten znovu trefuje tyč a třetí střelu posílá do vinných sklepů za brankou. V 41.minutě bohužel inkasujeme po dlouhém balónu se míč dostává k P.Bohunovi a ten uklízí a nedá R.Rubanovi šanci.
Poločas za námi dva zranění hráči P.Mlejnek a R.Doupovec jsou nahrazeni L.Marčíkem a M.Luskačem. Divácká náštěva -530 diváků, myslím že počítali všechny návštěvníky kolotočů včetně dětí. Děkujeme za podporu našich fanoušků, kteří nás přijeli podpořit
Druhý poločas se nám nedaří kombinovat, následuje tak hodně nepřesností a všechno se řeší dlouhými nákopy, které často končí v náručí brankáře nebo u domácích obránců. V 53 minutě se ke střele dostává Bohun a R.Ruban efektivně vyráží na roh. V 81. minutě rozhodčí Jonáš nařizuje penaltu, po souboji M.Zálešáka s domácím Voříškem druhý jmenovaný padá a rozhodčí píská. R.Ruban je ale proti a špatně koplou penaltu likviduje. Posledních 10 minut už se nic zajímavého neudálo a rozhodčí ukončuje zápas. Bohužel nás domácí připravují o neporazitelnost, ale už to muselo přijít, jinak by se v zimní přestávce konal výprodej našich hráčů a to opravdu nechceme. Teď nás čekají 2 kola na domácím hřišti o důležité body, tak snad naše mašinka vjede zase na stejné koleje